Kummityttökaksosemme Aada & Iida viettivät 2-vuotis kekkereitään viime elokuussa (juu, blogini ON jäljessä..) ja heidän äitinsä pyysi tekemään Sankarittareille Nalle Puh -aiheisen kakun.

Tuo juhlapäivä taisi olla liki ainoa kesän hellepäivistä, ja kakun päällisten kanssa ilmaantuikin pienoisia probleemia..

Päällä on valmis kakkukuva, FloraVispiä ja valkosuklaasta tehtyjä Puh-aiheisia "nappeja". Nuo "napit" tein valmiisin pyöreisiin suklaamuotteihin, joissa oli kuvat valmiina pohjalla. Kun suklaan sulatti muotteihin ja antoi jäähtyä, kuvat tarttuivat suklaaseen. (On muuten tosi kätevä keksintö!)

Helle sai aikaan sen, että vaikka suklaat olivat kovettuneet jääkaapissa jokusen päivän, ne alkoivat likipitäen heti sulaa/tahmaantua kun vaan otti ne viileästä pois. Pari-kolme suklaata pystyi kerralla kakun päälle laittamaan, ja taas oli vietävä ne hetkeksi kylmään.

Lopulta kakku oli jotakuinkin valmis, ja eikun matkaan -tai oikeammin uuteen koettelemukseen! Matkaa synttärijuhliin on n. 30 km, ja siinä sitä olikin keksimistä miten saada kakku ehjänä perille.. Istuin autossa kakku sylissäni, ja samalla pidellen kakun alla pyyheliinaa johon oli kääräisty muutama kylmäkalle. Kylmä alusta piti kakkun pohjan suht kuosissaan, mutta ikkunoista paahtanut aurinko sai kerman & suklaat valumaan.. Olimme jo liki perille päässeet, niin eikös isohko kermanokare parin suklaan kanssa tipahtanut penkille..  

 Kakun välissä on tuoreita mansikoita & kermarahkaa, vaniljasokerilla maustettuna.

Tässä kuvat kakusta ilman koristuksia.

***

 

..ja sitten taas koristusten kera:

Tuo pursottelu vaatii kyllä melkoisen jättiannoksen lisää harjoittelua, jotta nuo välit saisi jotenkuten tasaisen mittaisiksi Nauru  Tai sitten ei auta kuin laittaa jonkunlaiset "merkit" reunoille ennen kuvioiden pursottelua..

*** 

Nuo suklaamuotit tilasin Confetista. Tässä kuva muotista, ylimmissä on jo valkosuklaa, alemmista suklaa vielä puuttuu.

 

..ja valmiit koristeet:

 

 

HÖPÖHÖPÖNAMINAMIHALIPUSU-ONNITTELUJA

IIDALLE & AADALLE  :-}