970909.jpg

Tässä helppo jälkiruoka / iltapala / yöpala  vaikka mökille, herkku valmistuu ilman sähköuunia.

Peruslähtökohdaksi riittää vain banaaneja & suklaata! -Sekä hieman foliota paistamiseen.

SUKLAABANAANIT

-Poista baananin päältä kuorta (ehkä noin kolmannes).

-Tee banaanin pintaan veitsellä viiltoja, jotta saat suklaan pysymään paremmin paikoillaan.

-Rouhi päälle reilusti suklaata (Fazerin Sininen on ihan ehdoton!).

-Laita banaani folion päälle ja nostele folion reunoja banaanin suojaksi. (Vältä kuitenkin laittamasta foliota ihan suklaaseen kiinni, muutoin sulat suklaasi ovat kiinni foliossa..)

-Vie nyytit paistumaan esim. saunan kiukaalle (kun kukaan ei enää kylvö siellä) tai takkaan hiillokselle (takassa on hyvä olla ritilä minkä päälle folionyytin laittaa). Herkulliset suklaabanaanit ovat valmiita n. 10 minuutissa eli kun suklaa on sulanut.

                                                 * * *

Suklaatahan voi vaihdella kunkin mieltymysten mukaan, kauppojen hyllyiltä löytyy valikoimaa joka banaanille :-))   

Oheisissa kuvissa kokeilimme miten toimii banaanien kanssa Brunbergin suklaapusut (kiitos veljelleni!), ja toimihan ne!! -Itse tykästyin pusu-yhdistelmään ihan täysin, miespuoliset pitäytyivät enemmän perinteisellä suklaa -linjalla.

Joskus Lapin lomilla olemme laittaneet viiltoihin puolitettuja After Eight -paloja, suussasulavia nekin. Ja viipaloidut vaahtokarkit olisivat muuten kokeilemisen arvoisia..

Näiden kuvien myötä terveisiä Sannalle :-}

970912.jpg

970914.jpg