KAIKKI täyskärit sivuillani on pääsääntöisesti tehty gluteenittomina, perunajauhoista.

Pohjana on tavallinen kääretorttupohja, mikä paistetaan pellillä. Kääretorttulevy on sitten mahdollista muotoilla tarpeen mukaan; suorakaitteeksi, pyöreäksi, sydämeksi, Nalle Puhiksi.. mitä vain!

Suorakaiteenhan siitä saa helposti, joko leikkaamalla levyn kahtia (pienempi kakku) tai leikkaamalla pois vain kuivahtaneet reunat, jolloin kakusta tulee kookkaampi. Pyöreän tai sydämenmuotoisen saa vaivatta käyttämällä reunavuokaa, jolloin vuoka vain painetaan levyn läpi. (Pyöreitä, halkaisijaltaan säädettäviä reunavuokia myy Helsingissä Kokkipuoti. Sydämenmuotoisia saa ainakin Bake&Partylta.) Nalle Puhia ja muita hahmoja saa piirtämällä ääriviivat esim. leivinpaperiin, asettamalla ääriviivasabluunan kakkulevyn päälle ja leikkaamalla terävällä veitsellä sabluunan mukaan.

Ja riippuen kuinka korkean kakusta haluaa, sen mukaan paistetaan kääretorttulevyjä. Itse teen useimmiten 4-5 levyä, eli suht korkeita kakkuja..

Tässä perusohje kääretorttulevylle:

KÄÄRETORTTU

4  munaa

1,5 dl  sokeria

3/4 dl  perunajauhoja

1 tl  leivinjauhetta

 

1. Ota munat huoneenlämpöön ainakin 2 tuntia ennen leipomista.

2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. (Vatkaa 10-15 minuuttia, niin saat kuohkean pohjan!)

3. Yhdistä kuivat aineet ja lisää varovasti siivilöiden muna-sokerivaahtoon. (Huom: älä vatkaa jauhoja sekaan, vaan "nostele" varovasti taikinaa.)

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle syvälle pellille. Paista 200-asteessa 5-10 min eli kun pinta on kauniin ruskea.

5. Kumoa kypsä levy leivinpapaperin päälle, johon olet ripotellut esim.sokeria. Itse käytän sokerin sijasta kookoshiutaleita, ei ole niin makeaa ja antaa kakulle kivan lisämaun.

6. Kun pohja on hieman jäähtynyt, irroita varovasti päältä leivinpaperi.  

7. Nyt Sinulla on valmis levy joko kääretortuksi tai kakkupohjaksi :-)

Ja tietenkin jos haluaa suklaisen/ruskean pohjan niin lisää perunajauhojen joukkoon hieman kaakaojauhetta.

                                         swingingbear.gif