Opettelin väkertämään pieniä sokerimassatossuja..

Ystäväperheeseen syntyi suloinen Pieni Prinsessa ja minua pyydettiin ristiäiskakun tekoon. No, itsellä ainakin kakkujen teko lähtee koristeiden teosta, kakkuhan valmistuu sitten "omalla painollaan" :-)

Netissä olin joskus törmännyt itse tehtyihin tossuihin (siis ilman muottia tehdyt) ja päätin kokeilla sellaisia minäkin.. Enpäs vaan arvannutkaan mihin olin taas pääni pistänyt! Kyllä vaati jokusen harjoittelukappaleen ja yhden sunnuntaipäivän, jotta massa edes tossuja muistuttaisi ja pysyisi suht kasassa =D

Tossut siis valmiista sokerimassasta. Pohjan tein erikseen ja reunat + päällisen omana osanaan. Foliosta muotoilin tossun pohjan muotoisen "pallon", jonka päälle laitoin tuon reunaosan tekeytymään jotta kengistä tulisi halutun muotoiset. Pohjahan ei vaan ottanutkaan reunoihin kiinni, joten osat oli liimattava yhteen tomusokerikuorrutteella. Koristeina olevat kukkaset ovat niin ikään sokerimassaa, ja tomusokerilla kiinnitetyt. Kukkien keskelle laitoin hopeakuulia hieman näköä antamaan. Sivelin kuivuneiden/"liimattujen" tossukoiden päälle vielä hopeajauhetta.

Tossuilla on mittaa n.6-7 cm.

Ja tossukoita väsätessä kävi useampaan kertaan mielessä, että on se hyvä ettei meikätytöstä tullut suutaria, kyllä nälkään kuoltaisiin..