Meillä on viimeaikoina tehty mm. Volvo-kakku, Audi-kakku..

Veljeni alkoikin jo naureskelemaan, että mitähän seuraavaksi?

Noh, seuraavaksi hän saikin sitten synttäreilleen

ylläriksi Skoda-kakun :-))

 

Itse tein kakun muutoin, mutta Jatta (13v) piirteli tuon logon minun ollessani töissä.

Kakun pohja on kääretorttulevystä. Alin kerros on minttusuklaata, vaaleammassa valkosuklaata.

Päällinen vihreällä geelivärillä värjättyä sokerihyytelöä.

 Hyvin kakku kesti 100 km kuljetuksen aurinkoisen helteisenä kesäpäivänä,

autossa jossa ainoa ilmastointi on ikkunan aukaisu ;-D

KAHDEN SUKLAAN KAKKU

Pohja:

1 kääretorttupohja

I KERROS:

1 prk Flora Vispiä

2 prk tuorejuustoa (maustamatonta tai vaniljaa)

2 levyä minttusuklaata

tilkka maitoa

5 liivatelehteä

II KERROS:

1 prk Flora Vispiä

1 prk tuorejuustoa

2 levyä valkosuklaata

tilkka maitoa

4 liivatelehteä

KIILLE:

vettä, hyytelösokeria, vihreää geeliväriä

KORISTE:

elintarviketusseilla värjättyä sokerimassaa

 

*Valmista kääretorttupohja ja anna jäähtyä.

*Paina irtoreunavuoka pohjan päälle, niin saat vuokaan sopivan kakkupohjan.

*Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

*Vatkaa FloraVispi vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuustot.

*Sulata suklaa ja sekoita tuorejuustovaahdon joukkoon.

*Kuumenna maito kiehuvaksi. Puristele liivatteista vesi pois ja lisää ne kiehuvaan maitoon yksitellen.

*Kaada liivateseos suklaa-tuorejuustovaahtoon, samalla varovasti sekoittaen.

*Kaada seos kakkupohjan päälle ja anna hyytyä ainakin 4 tuntia, tai vaikka yön yli.

*Valmista täyte 2 samalla tavalla.

*Kun sekin on hyytynyt, valmista kiille hyytelösokeripaketissa olevan ohjeen mukaan.

*Anna hyytelön hyytyä, ja irroita vuoka. Koristele!

 

Tässä vielä oikealla kuvassa sähköinsinööriveljeni tekaisema "pikainen mansikkakakku".

Oli oikein herkullista :-))

ONNEA SAMULI!