1243108367_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Juuso juhlisti 9-vuotispäiväänsä, ja mikään muu kuin jalkkis-aihe ei tietenkään tullut kysymykseenkään :-]

JALKAPALLOKAKKU 

3 kääretorttupohjaa

Täyte:

4 isoa prk säilykesekahedelmiä

1 litra ananas-mango tuoremehua

21 liivatelehteä

1.) Ota reunavuokalla pohjista pyöreän muotoiset kakkupohjat. Laita yksi pohjista tarjoilulautaselle ja vuoka tiiviisti sen ympärille.

2.) Laita liivatteet likoamaan n.5 minuutiksi kylmään veteen. Valuta sillä aikaa hedelmistä liemi.

3.) Kuumenna n.1 dl mehua kiehuvaksi, puserra liivatteista vesi ja sulata ne kuumaan mehuun.

4.) Yhdistä loppu mehu & hedelmät kulhoon, kaada liivate ohuena nauhana joukkoon samalla sekoittaen.

5.) Kaada n.puolet hedelmä-mehuseoksesta pohjan päälle, ja lisää toinen pohja.

6.) Kaada loppu hedelmäseos toiselle pohjalle. Laita kolmas pohja päälle.

7.) Anna hyytyä kylmässä yön yli.

*Kakun päällä olevan marsipaanin värjäsin valkoisella värillä. Väri + reunoilla olevat kynttilät ovat Confetista.

1243114461_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 Ystäväni oli tuonut minulle "tilauksesta" Jenkeistä mustaa elintarvikesprayta, ja tarkoitukseni oli suihkuttaa spraylla kakun päälle nuo jalkkispallon kuviot. Mutta voi tätä tumpeloäitiä, kekkereiden alkuun oli 45 minuuttia ja vasta silloin ennätin aloittaa kakun koristelun! (Sitä kun kuvittelee spraylla suihkauttamisen sujuvan kädenkäänteessä, ihan niinkuin tuossa tuokiossa..)

Olin askarrellut muovikalvolle sabluunan, minkä asetin varo-varo-vasti kakun pinnalle. Sitten pieni suihkaus -ja suuri järkytys: spray näytti aivan harmaalta, ja oli lisäksi syövyttänyt marsipaanin pinnan pienille rei'ille!! Ei voi olla totta..

Hetken vain tuijotin kakun pintaa järkytyksen vallassa.. en voinut jatkaa spraylla, joten seuraava konsti.. päädyin mustaan tomuväriin, valitettavasti..! Sabluuna pysyi loistavasti paikallaan ja aloin super-super-varovasti siveltimellä levittää mustaa tomua. Väri kiinnittyi hyvin ja näytti erittäin tasaiselta, tosin joihinkin kohtiin väriä tarttui suht runsaasti. 

Poistin sabluunaa, ja viimeistä nurkkaa irrottaessani tapahtui katastrofi: "puff"  -ja koko kakku pinta oli silmänräpäyksessä täynnä mustaa tomua,, kuin tuhkaa!! En voinut enää uskoa tapahtumaa todeksi.. enkä tiennyt alanko itkemään, heitänkö kakun seinään vai mitä.. aikaa puoli tuntia ja kakku tuhoutuneena!

En halunnut luovuttaa, joku konsti täytyi vielä olla.. Mustunut päällinen tuskin lähtisi pois, ja vaikka lähtisikin niin en millään ehtisi uutta enää kaulimaan. Eli vanhalle oli edes YRITETTÄVÄ tehdä jotain..

Väri ei voinut jäädä noin, se oli saatava pois! Ja kello raksutti vauhdilla edelleen.. (Ja mies hoputti että pitäisi mennä jo..) Otin talouspaperia  & pumpulipuikkoja, ja kastelin niitä kylmällä vedellä ja aloin oikeasti PYYHKIÄ ylimääräisiä värejä pois! Siis tää ei voinut enää olla totta, minä PESIN täytekakkua..

Jokainen elintarvikevärien kanssa tekemisissä ollut tietää, että kun tomuväriin lisää vettä, niin värihän leviää..niin kävi nytkin! Musta, nyt nestemäiseksi muuttunut väri, levisi uhkaavasti ympäri kakkua.. yritin poistaa väriä samalla kun koitin pitää nuo palloon "tarkoitetut" mustat alueet kuosissaan (edes jotenkin..tai edes vähän..).

Lopunperin, kun tarpeeksi kostutti, pyyhki, putsasi & kuivasi, niin kakun sai edes jonkinmoiseen kuntoon. Tosin marsipaanin pintahan jäi märäksi, ja osa kuvioista suttaantui pois. Kuviot oli saatava takaisin, mutta ei enää tomulla. Oli siis elintarviketussin vuoro. Tussi & märkä pinta ei ole mikään maailman paras yhdistelmä, mutta ei ollut vaihtoehtoja, eikä senpuoleen aikaakaan. Mutta tussilla sai jotenkuten pikaisesti väriä pintaan, vaikka väsi tuppasikin märällä leviämään.

Kostutettu marsipaani alkoi myös kakun reunoilta "sulaa", ja kosteuden valuessa alas reunoista tuli möykkyisiä. Jotta marsipaani ei valuisi kokonaan tarjoilulautaselle, laitoin lakupaloja alareunaa kiertämään.

Onneksi kakku kelpasi Sankarille, ja sehän on pääasia :-))

1243108318_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ihmeellistä kyllä, tasan klo 14 olimme kakku kainalossa juhlapaikalla! (Synttärit vietettiin palloilusalissa, josta meidät sittemmin heitettiin ulos.. mummojen kahvinjuonnin ollessa vielä kesken..)