Joillekin lastenkutsuille tehtiin Mikki Hiiri -pipareita. (Anteeksi taas huono kuvanlaatu, otos ajalta ennen digikameroiden valtaantuloa..)
Taikina on vaaleiden pipareiden perustaikinaa, ja sitä voi halutessaan maustaa vaikkapa kookoshiutaleilla, pähkinärouheella, raastetulla sitruunankuorella..
VAALEAT PIPARIT
200 g |
margariinia |
1 dl |
sokeria |
1 |
muna |
5 dl |
vehnäjauhoja |
1 tl |
leivinjauhetta |
1. Vaahdota margariini ja sokeri.
2. Lisää muna rasva-sokerivaahdon joukkoon ja sekoita.
3. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe, lisää seos taikinaan.
4. Anna taikinan kovettua hetki jääkaapissa.
5. Kauli taikina n. 3 mm:n paksuiseksi levyksi ja ota muotilla pipareita.
6. Paista 200-asteessa, uunin yläosassa n. 8 - 12 minuuttia.
Halutessasi voit voidella piparit munalla ennen paistoa ja ripotella päälle vaikka raesokeria. Tai voit koristella piparit jäähtyneinä esim. tomusokerikuorrutuksella.