1524272.jpg

Tässä meidän tämän kevään oikein suosikkileivonnainen, banaanikakku! Tätä on nimittäin tullut tehtyä eräänkin kerran parin viime kuukauden aikana, tässä yhdenlainen potretti :-)

Kakku on mehevä, maukas ja helppotekoinen!

BANAANIKAKKU
3 (400 g) banaania
2 rkl sitruunanmehua
200 g margariinia
3 dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä

 
1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (tilavuus 1,8 l).

2. Soseuta banaanit haarukalla. Sekoita sitruunamehu banaanisoseen joukkoon.

3. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vaahdon joukkoon hyvin vatkaten.

4. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhoseos vuorotellen banaanisoseen kanssa vaahdon joukkoon.

5. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti. Kumoa kakku vasta, kun se on jäähtynyt.

 

*Banaaneja voi laittaa taikinaan muutaman enemmänkin, ihan sen mukaan miten kotona sattuu olemaan.

*Ruusuvuokaan olen tehnyt perustaikinan kaksinkertaisena, ja käyttänyt 8-9 banaania.

*Lopputaikinasta, mikä ei vuokaan mahdu, olen paistanut muffinsseja.

*Kakun päällä on muhkea kerros tomusokeria, koska kakku on kostea ja tomusokeri imeytyy pintaan melko nopeasti. Kun tomusokeria siivilöi hieman reilummin, osa siitä jää näkyviinkin.. 

*Kukat on marsipaanista, lehdet sokerimassasta.

1524275.jpg