Äitini teki jo viime keväänä suussa sulavan ihanaa banoffeeta,

ja siitä asti mielessä on pyörinyt kokeilla sitä itsekin.

 Kaikista eniten kokeilukynnystä nosti kuitenkin se, että kondensoitua maitoa pitäisi keittää 3 tuntia! Kääk!! Eihän minulla kertakaikkiaan ole aikaa keitellä jotain maitoa kolmea tuntia.. hei haloo!

Mutta mutta! Vanhenemispäiväni kunniaksi päätinpä ottaa härkää sarvista (tai pikemminkin kondensoitua maitopurkkia..) ja tehdä pari kokeilukakkua -työpaikallekin kun tarvisi viedä jotain..

 Kondensoitu maito kiehui purkissaan aivan itsekseen, ilman mitään hämmentelyitä. Ainoa vaan että vettä piti muistaa lisätä, mutta siinä se! Täytyy sanoa,että noin HELPPOA kakkua olen harvoin tehnyt =]

Ja läpäisipä kakku työkavereidenkin tiukan seulan, sain nimittäin heti välittömästi pari kakkutilausta..

Tällaisella ohjeella banoffeeta:

 Pohjaan:

1 pkt (380g) Kantolan minttusuklaa -täytekeksejä

n. 120g sulatettua margariinia

Täytteeksi:

1 prk kondensoitua maitoa

1 prk FloraVispiä vaahtona

2 rkl vaniljakreemijauhetta (napakoittaa kermavaahdon)

n. 8-10 banaania

Kakun reunoille:

koristeeksi pipareita

Päälle:

suklaarouhetta (itse rouhin sekä valkosuklaata että tavallista)

lehtikoristeet valkosuklaasta

 

*Keitä kondensoitua maitopurkkia 2,5-3 h kiehuvassa vedessä niin, että purkki on koko ajan veden peitossa.

 HUOM! Älä avaa purkkia kuin vasta keittämisen jälkeen. Anna toffeen jäähtyä hetki.

*Murustele keksit ja lisää sekaan sula margariini. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.

*Laita "koriste"piparit vierekkäin pystyyn vuoan reunoille.

 *Vatkaa kerma vaahdoksi & lisää vaniljakreemijauhe.

*Viipaloi pohjalle reilusti banaaneja.

*Levitä toffee banaanien päälle.

*Viipaloi banaaneja toffeen päälle.

*Levitä kermavaahto ja jälleen kerros banaaneja.

*Rouhi suklaata koristeeksi.

 *Halutessasi voit kietaista nauhan kakun ympärille =]

~ ~ ~

Alkuperäisessä ohjeessa banskuja laitettiin vain kahteen väliin, mutta enhän minä pysty tekemään mitään täysin ohjeiden mukaan, joten viipaloin banaaneja myös jo heti pohjan päälle. Ja toisekseen halusin kakkuun myös hieman lisää raikkautta :-)) 

                                                         ~~~

Tässä töihin tekemäni kakku. Anteeksi kovasti paljon onnettomansurkea kuvanlaatu!