1056865.jpg

Prisman askarteluhyllyiltä löytyi tällaista muottisarjaa! Oli ainakin minulle ihan uusi tuttavuus.. ja koemielessä tämän ostinkin.

Näitä oli kolmea erilaista settiä, näiden nallejen lisäksi tarjolla oli kissa-koirasetti sekä kirahvi-leijonasetti. Itseasiassa tämä oli "virallisesti" tarkoitettu Sculpey-muovailuvahalle, mutta ohjeissa muotin kerrottiin soveltuvan muovailuvahojen lisäksi myös mm. saippuamassalle sekä kynttilävahalle. Ok, mutta entäpä sitten sokerimassa..?! 

Muotti on silikonia, tosin erittäin ohutta sellaista ja hieman kovaakin. Ja tuo muotin ohkaisuus tuotti kyllä tälle aloittelevalle koristelijalle hankaluuksia, sillä yhtään nallea en onnistunut ehjänä muotista ulos saamaan!! Ainoa suunnilleen muotinmuotoisena säilynyt oli tuo ilmapallo..  (Läheltä piti, ettei muotti päätynyt tähdenlentona koristamaan öistä tähtitaivasta..)

Yritin siis sokerimassalla, samalla millä olen tehnyt esim. pieniä nalleja silikonimuotilla (kuten tuo "Nallekakku").  Ei auttanut muotin tomusokerointi ennen taikinan laittoa tai sokerin lisääminen taikinaan.. taikina vaan liimautui kiinni muottiin tai sitten nallet littaantui kun muottia varovasti yritti taivutella kuvioiden irroittamiseksi.. Entäpä jos sokerimassaan lisäisi tipan tai pari ruokaöljyä?

Joku koristeidenteon salat hallitseva ammatti-ihminen saisi kyllä varmaan tästäkin muotista paljon enemmän "irti"  -ihan sananmukaisesti ;-))