1042472.jpg

Suureksi yllätykseksi kaappien kätköistä löytyi pino Kinder -suklaalevyjä viimekesäiseltä Saksan reissulta! Siis elämä on ihmeitä täynnä..

En ollut aikoihin tehnyt suklaahyytelökakkua, joten tuumasta toimeen ja yöleipomisiin!

KINDER -KAKKU

Pohja:                                                                                                                                *keksinmuruja (itse käytin Kantolan kaurakeksejä)                                   *margariinia tai voita

Täyte:                                                                                                                         6 liivatelehteä                                                                                                    2,5 dl Flora vanillaa                                                                                               2 tl vaniljasokeria                                                                                               200 g maustamatonta tuorejuustoa                                                                        1 dl maitoa                                                                                                        

300 g Kinder -suklaata (toki mikä vaan suklaa käy)

 

1. Murenna keksit ja sekoita pehmeä margariini joukkoon. (Margariinia vain sen verran että seoksesta tulee "kiinteä".)

2. Levitä seos tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle.

3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

4. Sulata suklaa (helpoin on paloitella suklaa lautaselle / mikron kestävään kulhoon ja sulattaa suklaa mikrossa. Kuumenna suklaata n.20-30 sekunnin jaksoissa sekoittaen välillä.)

5. Vaahdota Flora vanilla ja mausta vaniljasokerilla.

6. Lisää vaahdon joukkoon tuorejuusto ja sula suklaa.

7. Kuumenna maito ja purista vesi liivatteista. Liuota liivatteet kuumaan maitoon ja anna hetki jäähtyä.

8. Kaada liivatteet ohuena nauhana vaahdon sekaan, samalla sekoittaen.

9. Sitten vaan täyte keksipohjan päälle ja jääkaappiin odottelemaan hyytymistä. Kakku saa hyytyä kaapissa muutaman tunnin, mielellään vaikka yön yli.

10. Kun kakku on hyytynyt, aseta se tarjoilualustalle ja poista vuoan reunat.

11. Koristele kakku jos haluat :-)

*Itse käytin vuokana Kokkipuodista ostamaani pyöreää reunavuokaa, jonka säädin halkaisijaltaan n.24-26 cm kokoiseksi (eli niin suureksi kuin vain alle tulevalle lasilautaselle mahtui..)                                                                                          *Koska reunavuoka on korkea (n.10 cm), tein täytteen kaksinkertaisena.        *Koristeet ovat sokerimassaa.

1042473.jpg