Minun Elna-mummoni täytti ennen joulua 83 vuotta. Äitini teki hänelle herkullisen täyskärin, ja minä lupauduin koristelemaan sen. Sattuneesta syystä (ja nyt se sattunut syy on jo yöunilla!) koristukset jäivät vain tosi valjuiksi ja kakun toimituskin viivästyi toista tuntia sovitusta..

Jokatapauksessa, tällaisella ohjeella äitini kakun leipoi:

HEDELMÄ-RAHKATÄYTEKAKKU

Pohja:

6 munaa

2,75 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

Kostutus:

2-3 dl aprikoositölkin lientä

Täyte:

* luumuhilloa ja rommirusina-rahkaa + vispikermaa

* pilkottuja säilykeaprikooseja + vispikermaa

 

1. Voitele ja jauhota 3-4 litran kakkuvuoka.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään.

3. Vatkaa munat & sokeri vaahdoksi, lisää jauhoseos siivilän läpi vaahtoon.

4. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa n.45-60 minuuttia. Peitä kakku leivinpaperilla paistamisen loppupuolella, jotta sen pinta ei pala.

5. Täytä kakku hyvin jäähtyneenä, mieluummin seuraavana päivänä.

6. Vatkaa kerma vaahdoksi, ja jaa se kahteen osaan. Toiseen osaan pieni sekaan aprikoosit, ja sekoita toinen osa rahkan kanssa. Lisää molempiin maun mukaan sokeria ja vanilliinisokeria.

7. Leikkaa kakku neljään osaan, jolloin saat kolme väliä.

8. Kostuta alimmainen levy pullasudin avulla. Levitä siihen luumuhilloa ja sen päälle reilu kerros kerma+rommirusina-rahkaa.

9. Jatka täyttämistä niin, että keskelle tulee aprikoosi-kermavaahtoa ja päällimmäiseen kerrokseen taas luumuhilloa.

                                                       ~~~

*Kakusta tulee mehevä, jos täytät sen tarjoilua edeltävänä päivänä.

*Kakun päälle laitoin FloraVispiä ja koristukset ovat sokerimassaa.

Kakun koristelu oli operaatio sinänsä, ja siitä täytyykin kirjoittaa aivan oma tarinansa..

                 ISOJA ONNITTELUHALAUKSIA 

                                             ja 

                     PALJON ONNEA ELNA-MUMMO !