Vesi herahti kielelle kun Nyytin sivuilta luin Dumle-täytteisistä muffareista.. Olihan niitä meilläkin kokeiltava!

Muffinssitehtailijoiksi ryhtyivät Jatta (10v) ja Juuso (7v), Joosua keskittyi tapansa mukaan lähinnä testaamaan kuinka paljon ehtii vaikeuttamaan toisten hommia..(kuten pöllimään karkkeja pöydältä..). Jatta teki taikinan sekä päälliskuorrutuksen, Juuson vastuulla oli asetella namuset vuokiin.

Ja näin muffinssit tehtiin:

DUMLE-MUFFINSSIT  (n.12-14 kpl)

2 dl sokeria
125 g margariinia
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl maitoa

 

Dumle-karamelleja

Päälle vaniljaströsseli:
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
50 g sulatettua voita

1. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

2. Vatkaa sokeri ja margariini kuohkeaksi vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten.

3. Lisää joukkoon jauhoseos sekä maito, sekoita tasaiseksi.

4. Täytä muffinivuoat puoliväliin, laita jokaiseen yksi Dumle.

5. Sekoita vaniljaströsselin ainekset ja levitä jokaisen muffinin päälle.

6. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia.

*Käytimme sitä Fazerin Dumle-sekoitusta, jossa on kolmen makuisia Dumleja. Ja jotta paistamisen jälkeenkin vielä tietäisi minkä makuinen on mikäkin muffini, niin käytimme joka maulle oman värisen paperivuoan :-)

*Ja ihanan makuisia oli kyllä kaikki*

Kiitos vinkistä Nyyti!