Tässä suklaasta sulatettu koriste ihan tuoreeltaan! Tämän koristeen käytin tuohon "Dumle"-liköörikakkuun.

 

Koristeen teko tapahtuu jokseenkin näin:

*Ota esille vuoka / muotti mihin haluat koristeen tehdä.

*Sulata suklaata mikrossa, 30 sekunnin välein sekoittaen.

*Kun kaikki suklaat ovat sulaneet, kaada ohut kerros suklaata vuoan pohjalle. (Tässä koristuksessa suklaata oli ehkä n. 1cm pohjalla.)

*Laita vuoka pakastimeen kunnes suklaa on täysin jähmettynyt. (Itsellä vuoka oli pakkasessa pari tuntia..)

*Ota vuoka pakastuksesta ja irroita jäähtynyt suklaa vuoasta hitaasti & äärettömän varovasti!! Kova, jähmettynyt suklaa ON haurasta & rikkoutuu helposti!! Aloitin irroittamisen taivuttamalla silikonivuokaa alaspäin siitä kohtaa missä koristeen yläreuna on. Hiljalleen kiersin reunaa ympäri, taivuttaen vuokaa alaspäin,  kunnes yläreuna oli kauttaaltaan irronnut. Sitten sama alareunalle/pohjalle.

*Vihdoin sain suklaan ehjänä vuoasta pois, ja siinä vaiheessa tyhjäksi jäänyt vuoka oli kääntynyt sisäpuoli ulospäin & yläreunat alas.

*Sivelin valmiin koristeen vielä kultajauheella ja asetin sen kakun päälle.

HUOM! Kakun tulee olla täysin jäähtynyt kun koristetta asettaa, muuten suklaa saattapi sulaa =]