1311079.jpg

Tässä pieni joulunmakuinen päivitys.. Eli löysin kaupasta ennen joulua Valion rommi-rusina-rahkaa, niin olihan sitä kokeiltava! Koskapa meillä lapset vähemmän rommin makua diggaavat, niin seuraavaksi kohderyhmäksi valikoitui työkaverit..

ROMMI-RUSINA-RAHKAKAKKU

Pohja:  

siirappipipareita

voita       

Täyte:   

4 prk rommi-rusina-rahkaa

2 prk tavallista rahkaa

2 prk FloraVanillaa

12 liivatelehteä

1/2 dl appelsiinimehua tai vettä

rusinoita (pilkottuina)  

vaniljasokeria

tavallista sokeria maun mukaan, jos haluat

Koristeeksi: 

piparinmuruja

1. Murskaa piparit. Hyvä keino esim. laita pipareita kahden leivinpaperiarkin väliin ja "kauli" painavalla (puu/marmori) kaulimella. Tulee murskaa tosi äkkiä!  

2. Sekoita pehmeä voi piparimurujen kanssa kiinteäksi seokseksi.

3. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle.  

4. Laita liivatteet veteen likoamaan.

5. Vatkaa FloraVanilla vaahdoksi.

6. Lisää vaahtoon rahkat, rusinat ja vaniljasokeri. Lisää tässä vaiheessa myös tavallinen sokeri.

7. Kiehauta appelsiinimehu/vesi.

8. Liuota liivatteet kiehuvaan nesteeseen ja kaada ohuena nauhana rahkaseokseen samalla varovasti sekoittaen.

9. Kaada seos voi-piparipohjan päälle hyytymään. Anna hyytyä kylmässä yön yli.

10. Kun kakku on hyytynyt, irroita vuoasta ja koristele!

                                                        ***

*Itse koristelin kakun piparin muruilla. Sydämen tein laittamalla sydämen muotoisen piparimuotin kakun päälle, ja sinne sisälle ohut kerros piparimurskaa. Sitten vaan muotti pois ja niin kakussa on sydän päällä :-)

*Jos haluat voimakkaamman makuisen kakun, niin jätä tavallinen rahka kokonaan pois.