Ystävättäreni parantui (Kiitos Taivaan Isälle!) ärhäkästä sairaudestaan, ja pyysi minua sen kunniaksi tekemään kakun.

 Toiveena kakkuun oli mansikkaa, muutoin sain vapaat kädet.

Siispä tein Merjalle mansikka-valkosuklaamousseista hyydykekakun :-)

Tällaisilla aineksilla kakku valmistui:

POHJA:

1 kääretorttulevy

MANSIKKAMOUSSE:

1 prk Flora Vispiä

1 prk vaniljatuorejuustoa

1-2 litraa mansikoita (survottuina-paloiteltuina)

16 liivatetta

0,5 dl vettä/maitoa

sokeria, vaniljasokeria

VALKOSUKLAAMOUSSE:

1 prk Flora Vispiä

1 prk maustamatonta tuorejuustoa

2 levyä (norm.kokoisia) valkosuklaata

pieni tilkka maitoa

4 liivatetta

 

*Paista kääretorttupohja ja anna jäähtyä.

*Paina jäähtyneeseen levyyn irtopohjavuoka, jotta saat vuoan mallisen pohjan kakulle. Siirrä kakkupohja vuokaan.

MANSIKKAMOUSSE:

*Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

*Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja lisää vaahtoon tuorejuusto.

*Kaada mansikat vaahtoseokseen ja sekoita varovasti. Mausta sokerilla maun mukaan.

*Kuumenna vesi/maitotilkka kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi ja liuota liivatteet yksi kerrallaan kiehuvaan nesteeseen.

*Kaada ohuena nauhana liivateseos mansikkavaahdon joukkoon samalla varovasti sekoittaen.

*Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä kylmässä yön yli.

VALKOSUKLAAMOUSSE:

*Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

*Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja lisää vaahtoon tuorejuusto.

*Sulata suklaa täydellä teholla mikrossa, sekoita n.10 sekunnin välein kunnes suklaa on sulanut.

*Kaada sulanut suklaa vaahtoseokseen samalla varovasti sekoittaen.

*Kuumenna maitotilkka kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi ja liuota liivatteet yksi kerrallaan kiehuvaan nesteeseen.

*Kaada ohuena nauhana liivateseos suklaavaahdon joukkoon samalla varovasti sekoittaen.

*Kaada seos vuokaan mansikkamoussen päälle ja anna hyytyä muutama tunti kylmässä.

*Koristele ja nauti