Ystävättäreni parantui (Kiitos Taivaan Isälle!) ärhäkästä sairaudestaan, ja pyysi minua sen kunniaksi tekemään kakun.
Toiveena kakkuun oli mansikkaa, muutoin sain vapaat kädet.
Siispä tein Merjalle mansikka-valkosuklaamousseista hyydykekakun :-)
Tällaisilla aineksilla kakku valmistui:
POHJA:
1 kääretorttulevy
MANSIKKAMOUSSE:
1 prk Flora Vispiä
1 prk vaniljatuorejuustoa
1-2 litraa mansikoita (survottuina-paloiteltuina)
16 liivatetta
0,5 dl vettä/maitoa
sokeria, vaniljasokeria
VALKOSUKLAAMOUSSE:
1 prk Flora Vispiä
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
2 levyä (norm.kokoisia) valkosuklaata
pieni tilkka maitoa
4 liivatetta
*Paista kääretorttupohja ja anna jäähtyä.
*Paina jäähtyneeseen levyyn irtopohjavuoka, jotta saat vuoan mallisen pohjan kakulle. Siirrä kakkupohja vuokaan.
MANSIKKAMOUSSE:
*Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
*Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja lisää vaahtoon tuorejuusto.
*Kaada mansikat vaahtoseokseen ja sekoita varovasti. Mausta sokerilla maun mukaan.
*Kuumenna vesi/maitotilkka kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi ja liuota liivatteet yksi kerrallaan kiehuvaan nesteeseen.
*Kaada ohuena nauhana liivateseos mansikkavaahdon joukkoon samalla varovasti sekoittaen.
*Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä kylmässä yön yli.
VALKOSUKLAAMOUSSE:
*Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
*Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja lisää vaahtoon tuorejuusto.
*Sulata suklaa täydellä teholla mikrossa, sekoita n.10 sekunnin välein kunnes suklaa on sulanut.
*Kaada sulanut suklaa vaahtoseokseen samalla varovasti sekoittaen.
*Kuumenna maitotilkka kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi ja liuota liivatteet yksi kerrallaan kiehuvaan nesteeseen.
*Kaada ohuena nauhana liivateseos suklaavaahdon joukkoon samalla varovasti sekoittaen.
*Kaada seos vuokaan mansikkamoussen päälle ja anna hyytyä muutama tunti kylmässä.
*Koristele ja nauti