Siitä PITI tulla suorakaiteen muotoinen.. tai edes tämmöinen..

..mutta...

siitä tulikin tämmöinen:

Jos näet ylläolevissa kahdessa kuvassa kaksi kakkua, saatat olla väärässä ;-D 

Siinä on todellisuudessa VAIN YKSI SUORAKAITEENMUOTOINEN KAKKU ILMAN REUNAKERMOJA..

Sellainen minulta nimittäin tilattiin, mutta sattuneesta syystä tulikin nuo kaksi ylläolevaa kakkua :-D

*Suorakaiteenmuotoisen jouduin hylkäämään siinä kohtaa kun huomasin sen reunavuoan olevan auttamattomasti liian matala.

*Ja tuo kaikista ylinnä oleva kuva on se, mitä kakusta tuli, mutta! Täytteen punainen osuus (punaherukkamousse)

olikin osaltaan värjännyt reunoja (alinna kakkupohjaa ja ylinnä valkosuklaakerrosta) niin

villin näköiseksi, että oli kertakaikkisen pakko pursotella kermat reunoille!

*Ja pursotuksenkin hoiti Jatta (13v.) minun singahtaessa töihin.

Nuo kaksi kakkua on tehty samoista aineista.

***

 PUNAHERUKKA-VALKOSUKLAAMOUSSEKAKKU 

2 kääretorttupohjaa

Täyte I

3 prk tuorejuustoa (vanilja/sitruuna/maustamaton käy hyvin)

2 prk FloraVispiä

1,5 l punaherukoita (survottuina)

sokeria, vaniljasokeria

18 liivatetta

0,5 dl maitoa

 

*Paina reunavuoka kääretorttupohjaan, niin saat vuoan muotoisen & kokoisen pohjan kakulle.

*Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

*Vaahdota FloraVispi ja lisää tuorejuustot vaahtoon.

*Lisää marjat ja sokeria maun mukaan.

*Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää liivatteet siihen.

*Kaada liivateseos marjavaahdon joukkoon samalla sekoittaen.

*Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä kylmässä yön yli.

TÄYTE II

1 prk FloraVispiä

2 prk tuorejuustoa (vanilja/maustamaton)

3 levyä valkosuklaata

3 liivatetta

tilkka maitoa

 

*Vaahdota FloraVispi ja lisää tuorejuustot vaahtoon.

*Sulata suklaat mikrossa täydellä teholla, n.20 sekunnin välein sekoittaen.

*Kaada sula suklaa tuorejuustovaahdon joukkoon ja sekoita.

*Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää siihen liivatteet.

*Kaada ohuena nauhana suklaavaahtoon samalla varovasti sekoittaen.

*Kaada seos vuokaan jähmettyneen marjavaahdon päälle.

*Anna jälleen hyytyä kylmässä.

***

*Pelkistetymmillään kakun voi tarjoilla sellaisenaan tai koristella tai lisätä kiilteen päälle.

*Itse tein tuon punaisen kiilteen hyytelösokerilla marjamehusta.

*Kuvia kakusta koristeiden kera ei minulla olekaan, sillä kakku matkasi

 itsekseen, koristeet (allaoleva laatta + kukkia + lehtiä) erikseen pakattuina ja odottaen tarjoiluhetkeä!

Ja tämän konditorian motto kuuluukin vastedes näin:

SITÄ SAA, MITÄ TULEE