..ja tässä kakku mihin nuo tossut päätyivät :-)

Ystäväperheeseen syntyi Pieni Prinsessainen ja sain suuren Kunnian olla Vauvan kummi ja tehdä myös ristiäiskakun!

Ihan pienoista katastrofin poikastakin kakun väsäilyyn taas liittyi.. Ristiästen alkuun oli kaksi tuntia aikaa ja päällystin kermalla kakkua. Mielessäni oli hennosti värjätä kakun päällistä vaaleanpunaisella elintarvikespraylla. Suihkautin muutaman suihkauksen sprayta -ja voi vietävä! Se olikin väriltään iloisen pinkkiä, valovuosien päässä hennon vaaleanpunaisesta.. Eipäs sitten auttanut kuin kaapia kaikki kermat päältä pois ja vatkata uudet tilalle! (Siinä kohtaa laitoin vauvan äidille tekstarin: "Kaavin juuri ristiäiskakkunne päältä kermat pois.")

No, kakun sain tehtyä, koristeltua, perille vietyä ja ennätimme jopa kirkkoonkin ajoissa :-))

Tein kakun isoon, sydämenmuotoiseen reunavuokaan. Kakussa on pohjana kääretorttulevy. Pohjan päällä täytteenä on vadelmamousse ja sen päällä valkosuklaamousse.

Täytteiden aineet suunnilleen näin:

VADELMAMOUSSE

1 prk FloraVispiä vaahtona

2 prk sitruunatuorejuustoa (vaniljakin käy, samoin maustamaton)

reilusti vadelmia (itse laitoin n.1,5 l)

10 liivatetta

tilkka maitoa (tai mehua)

sokeria, vaniljasokeria.

*laita liivatteet likoamaan kylmään veteen

*vatkaa FloraVispi vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuustot.

*sekoita tasaiseksi massaksi, lisää vadelmat ja sokerit. 

*kiehauta tilkka maitoa ja sulata liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana vadelma-juustovaahtoon, samalla sekoittaen.

*kaada seos irtopohjavuokaan, anna hyytyä kylmässä muutama tunti (tai vaikka yön yli). Kun seos on hyytynyt, valmista valkosuklaatäyte.

 

VALKOSUKLAAMOUSSE

300g valkosuklaata

1 prk FloraVispiä

1 prk vaniljatuorejuustoa

3 liivatetta

tilkka maitoa

*vatkaa FloraVispi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, sekoita tasaiseksi.

*sulata suklaa mikrossa täydellä teholla, sekoita välillä.

*lisää sulatettu suklaa ohuena nauhana vaahtoon.

*kuumenna tilkka maitoa ja sulata liivatteet siihen. Kaada suklaavaahdon joukkoon samalla sekoittaen.

*kaada täyte vadelmavaahdon päälle ja anna kakun hyytyä kylmässä, mielellään yön yli. 

*kun kakku on hyytynyt, irroita vuoasta ja koristele :-}

                                            ***                                                              

Sokeria en tähän suklaatäytteeseen lisännyt, sillä mielestäni tuo suklaa makeuttaa jo itsessään riittävästi. Toki jokainenhan voi sitä oman makunsa mukaan lisäillä.

Kaikki koristeet on sokerimassaa. Päällinen & pursotukset FloraVispillä.

ONNITTELUHALITUKSIA PIENELLE KUMMITYTTÖ-SANNILLE