IHANAA YSTÄVÄNPÄIVÄÄ
Keskitalven kahvihetkeen tehtyä Jugurttista vadelma-mansikka -kakkua! Jugurtti raikastaa kakkua, ja kesän maut tuovat väriä & marjaista makua.
JUGURTTINEN VADELMA-MANSIKKA -KAKKU
Pohja:
reilu 1 pötkö sitruuna Ballerina -keksejä
n. 1/5 dl maitoa
Täyte:
1 l vaniljajugurttia
1 prk FloraVispi vaahtona
1 prk sitruunatuorejuustoa
sokeria, vaniljasokeria
10 liivatetta
tilkka mehua
yht. n. 1,5 l mansikoita & vadelmia
*Murusta keksit ja lisää maitoa sen verran että saat kiinteän seoksen.
*Painele seos irtopohjavuokaan.
*Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n.5 minuutiksi. Vaahdota sillä aikaa FloraVispi.
*Kuumenna mehutilkka kiehuvaksi ja lisää siihen liivatteet.
*Sekoita keskenään FloraVispi -vaahto, jugurtti, tuorejuusto, sokerit + marjat.
*Lisää seokseen ohuena nauhana liivateseos.
*Sekoita ja kaada keksipohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä yön yli.
***
Halusin piparimuru-pohjaan hieman keveyttä "ainaisen" margariinin tilalta, joten kokeilin miten onnistuisi rasvan vaihtaminen nesteeseen.. Ja hyvinhän tuo pohja onnistui niinkin! Se pysyi kuosissaan, ja oli myös helppo leikata. Tuollaista pohjaa tehdään meillä vastaisuudessakin :-]