Henrin ristiäisiin tilattiin myös lihatäytteinen voileipäkakku (kuva yllä). Siinäpä sitä taas olikin tälle harjoittelijalle haastetta, en ollut koskaan ennen tehnyt lihakakkua.. Enkä juuri voikkareita muutoinkaan, ainoastaan kokonaiset 3 kalakakkua aiemmin. (Mitähän olin taas mennyt lupaamaan..?!)

Tuumasta toimeen, tilaus tuli pari viikkoa ennen ristiäisiä, joten hieman ennätin kahta erilaista lihatäytevariaatiota testaamaan :-]

 

NINNUN LIHAVOIKKARI 1.

8 palaa ruistoastia

8 palaa Reilu-täysjyväpaahtoleipää

kostutukseen: lihalientä

TÄYTE I:

300G kinkkukuutioita

2 prk Bonjourin Välimeren-tomaattisosetta

1 prk creme fraiche

1 prk tomaattipyreetä

TÄYTE II:

200 g maksapasteijaa (Snellman)

n.1dl kurkkusalaattia

KUORRUTUKSEEN: maustamatonta tuorejuustoa + creme fraichea

KORISTEEKSI: salaattia, kinkkua, tomaattia, kurkkua, ruohosipulia.. 

-Sekoita täytteiden ainekset monitoimikoneessa.

-Leikkaa leivistä reunat pois

-Lado 4 palaa ruistoastia vierekkäin ja kostuta lihaliemellä.

-Levitä täytettä I leiville ja lado päälle 4 viipaletta täysjyväpaahtista. Kostuta viipaleet.

-Levitä täytettä II ja päälle 4 ruistoastia, kostuta.

-Levitä ylimmäksi täytettä I ja päälle 4 täysjyväpaahtista. Kostuta.

-Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään seuraavaan päivään. Itse teen voikkarin kaksi päivää ennen tarjoilua, niin ennättää kunnolla maustua.

 

Sopivasti oli Ninnunpäivä tulossa, joten kotona kahviteltiin mm.tällaisen kakun kanssa.

(Ja on se hyvä että tuli harjoiteltua paitsi täytettä, niin etenkin myös koristeluja..!)

 

NINNUN LIHAVOIKKARI 2.

8 palaa ruistoastia

8 palaa Reilu-täysjyväpaahtoleipää

kostutukseen: lihalientä

TÄYTE I:

300 g kinkkukuutioita

2 prk creme fraichea

2 prk tomaattipyreetä

1 prk maustamatonta tuorejuustoa

Näistä ylläolevista täytteistä laitoin

TÄYTE II:

200 g maksapasteijaa (Snellman)

n.1dl kurkkusalaattia

-Valmistus kuten edellä.

Ja tämän kiikutin työpaikalle:

***

Henrin kakun tein tuolla 1.vaihtoehdolla. Koristeena siihen käytin salaattia, tomaatin puolikkaan, ohuen ohuita paahtopaistisiivuja, kurkkua (joiden määrä riistäytyi käsistä..) sekä ananaskirsikoita.

Kiitos Lauralle & Juhalle tilauksesta, sainpahan opetella lihavoikkarien tekoa :-))