..ja takaisin Tuijan synttärikekkereihin :-))

 Tuija halusi myös ihan peruskuivakakun, joten kokeilin testailla minkälaisen maun "Dumle"-likööri kakkuun antaa. (Tuo likööri on itseasiassa Doodle-merkkistä, mutta maku & etiketti on tosi samantyyliset kuin Dumle-karkeilla..) Nestemäinen Dumle toimii oikein hienosti, kakku sai likööristä hyvän aromin. 

 DUMLE -LIKÖÖRIKAKKU

250 g margariinia

2 dl sokeria

4 munaa

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl kaakaojauhetta

Doodle-likööriä

tummaa suklaata rouheena

1. Vaahdota margariini & sokeri.

2. Lisää munat yksitellen.

3. Sekoita jauhot keskenään ja lisää taikinaan.

4. Lisää suklaarouhe ja likööri.

5. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa.

 ***

* Itse tein taikinan kaksinkertaisena, koska tuo käyttämäni vuoka on senverran reilumpi. Vuoka on noita ihania uusia Silikomartin silikonivuokia, missä on kukkakuvioita reunoilla & päällä. Kuviot eivät vaan kunnolla tarttuneet kakun pintaan, vaan kakusta tuli ihmeellisen pallomainen..

*Koskapa kuviot eivät paistuneet näkyville, jäähdytin tyhjään vuokaan sulaa suklaata vuoan pohjalle, niin sain suklaiset kuviot kakkua koristamaan :-]

*Jos vaan olisi ollut vielä hetkinen enemmän aikaa ennenkuin singahdin töihin kakkujen kanssa, olisin spritsannut sulaa suklaata kakun reunoille.

*Mutta en ole vielä koskaan, never, ever, onnistunut paistamaan kuivakakkua niin, että auon uuniluukkua monta kertaa kesken paistamisen ja suoristelen vuokaa minkä ennätän.. Syystä tai toisesta kakku tahtoi väkisinkin kaiken aikaa kallistua toiselle kupeelleen ja taikina lähteä ihan omin avuin ulos vuoasta.. 

*Suklainen koriste siis valkosuklaata, johon sivelin kultajauhetta.

 

Pusu ONNEA HELGA VON KUGELNHAUS Cool