1411797.jpg

..tai ainakin melkein, enää puuttuu vain 95 ..

Kummityttömme Jessikan nimpparikakku sai osakseen syötävän dalmispäällisen, neiti on niin tykästynyt hauveleihin yli kaiken.. Löysin dalmis-aiheisia kakkukoristuksia nettikauppa Confetista, joten homma olikin erittäin bueno :-)

Kakun täytetoiveina oli jotain makeaa & banaania. Muistelin hyvän ystäväni laittaneen joskus kakkujensa täytteeksi banaania & vanukasta.. (Kiitos Mallu, niitä tämäkin kakku saisi nyt osaksensa -tosin liivatteella & sitruunalla höystettyinä.)

Ensimmäisen kerran liki kymmeneen vuoteen käytin valmista kakkupohjaa. Nuo valmiit pohjat ovat vain melkoisen kuivia, joten niitä täytyy kostuttaa ihan reippaasti. Tämän kakun kostukkeena käytin Valion 5 hedelmän nektariinia, se antaa kivan raikkaan maun. Kakussa oli kaksi täyteväliä, laitoin molempiin saman banaani-toffeevanukastäytteen.

*****

BANAANI-TOFFEETÄYTE (annos yhteen väliin, halkaisijaltaan n.25 cm kakkuun)

3-5 banaania

5 prk toffeevanukasta

3 liivatelehteä

1/2 sitruuna

1/2 dl tuoremehua

*Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

*Kumoa vanukkaat kulhoon.

*Purista sitruunasta mehu.

*Viipaloi banaanit kakkupohjan päälle.

*Sivele banaaniviipaleet sitruunamehulla, ettei banaanit kovasti tummuisi.

*Kuumenna tuoremehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen.

*Kaada liivateseos vanukkaan joukkoon, samalla varovasti sekoittaen.

*Levitä vanukasseos lusikalla/kauhalla banaaniviipaleiden päälle.

*Laita seuraava kakkulevy täytteen päälle.

*Anna täytteen hyytyä & kakun kostua kylmässä mielellään seuraavaan päivään.

*****

Pursotukset on FloraVispillä, sekaan laitoin vaniljakreemijauhetta. Ja kylläpä kreemijauheella tulikin jämäkämmät pursotukset, yes!! (Kiitos vinkistä Pauliinalle!) Tuon ihmeellisen sinertävän pursotuksen oli tarkoitus olla vihreää, mutta kellertävä kreemijauhe yhdessä vihreän kanssa saikin aikaan yllättäviä sävyjä ;-)

NIMPPARIHALIPUSULEITA JESSIKALLE :-}

1411785.jpg