1035037.jpg

Tämän "aina onnistuvan" banaanikakun alkuperäinen resepti on jo tässä blogissa, mutta muuttelin aineita hieman.. ja samalla muuttelin kakun nimeäkin ;-)

Ihana ruusuinen vuoka on Kokkipuodista. Vuoka on vetoisuudeltaan reilusti isompi kuin "tavalliset" vuoat, ja taikinaa täytyy tehdä tupla-annos normaaliin verrattuna. Myös paistoaika pitenee, kakkuja saa ruusuisessa vuoassa paistaa melkeinpä 2 tuntia.

RUUSUSEN BANAANIKAKKU

3 (400 g) banaania
2 rkl sitruunanmehua 200 g margariinia 3 dl sokeria 3 munaa 4 dl vehnäjauhoja 3 tl leivinjauhetta 2 tl kanelia 3 tl vaniljasokeria   1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (tilavuus 1,8 l). 2. Soseuta banaanit haarukalla. Sekoita sitruunamehu banaanisoseen joukkoon. 3. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vaahdon joukkoon hyvin vatkaten. 4. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhoseos vuorotellen banaanisoseen kanssa vaahdon joukkoon. 5. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti. Kumoa kakku vasta, kun se on jäähtynyt. * Juuri ennen tarjoilua siivilöin kakun pintaan tomusokeria, sekä lisäsin koristeet. Koristeet ovat sokerimassaa.