973453.jpg

Gluteenittomista jauhoista tahtoo tulla melkoisen murenevia leivonnaisia, niinpä olen lisännyt taikinoihin usein hieman nestettä lisää, jolloin taikina on löysempää ja ei paistu niin "tiiviiksi" (ja murenevaksi).

Mutta leivo siinä sitten koossa pysyviä sämpylöitä kun taikina on pikkuisen valuvan sorttista. Niinpä mätkäisin taikinan silikonisiin Disney-hahmoisiin vuokiin. Ja tuli ihan loistotulos!! Näin meillä tehdään vielä monta kertaa!

Ohje on Semperiltä, hieman soveltaen:

Gluteenittomat sämpylät

n. 3/4 pkt  Semper karkeaa luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
n. 4 dl  vettä
1 pss  kuivahiivaa
1/2 dl  ruokaöljyä
1 tl  suolaa


1. Lämmitä vesi-öljyseos kädenlämpöiseksi.

2. Liuota hiiva seokseen.

3. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.

4. Siirrä taikina kevyesti voideltuihin (silikoni)vuokiin. Kohota lämpimässä paikassa peitettynä n. 30 minuuttia.

5. Paista 250 asteessa n. 15-20 min, kunnes sämpylät ovat saaneet kevyen rusketuksen.

 

*Peitä sämpylät tarvittaessa paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla liiallisen tummumisen estämiseksi. 

*Tosiaan jauhojen / nesteen määrää voit hieman muutella sen mukaan miten tiiviitä sämpylöitä haluat.

*Ja mikäli ruokavalio sallii, veden joukkoon voit sekoittaa maitojauhetta tai käyttää maitoa nesteenä.

Yllättävän hyvin hahmot irtosivat vuokista, vaikka unohdinkin voidella vuokia. Oikeastaan Mikki Hiiri oli ainoa, joka "jäi suustansa kiinni".

Tässä kolmikko odottaa uuniin pääsyä..

973451.jpg

 

 

..ja tässä uunituore Mikki Hiiri: 

973452.jpg